Wil je verder
komen,
ga dan samen.

Cool: COaching Op Leefstijl

Wat is CooL? CooL staat voor COaching Op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het is een 2-jarig programma met als doel gewichtsvermindering en daarmee  een afname van het risico op gewichtsgerelateerde ziekten. De nadruk ligt op het aanleren van gezonde leefstijlvaardigheden, binnen jouw mogelijkheden.

Waarom CooL? Samen gaan we kijken naar welke veranderingen in jouw leefstijl (voeding/bewegen/slaap/ontspanning) al een groot effect hebben. Je maakt doelen die bij jou passen en je voert ze uit in jouw eigen tempo. Door zowel individuele aandacht als door het delen van ervaringen met de groep. Je krijgt informatie rondom de mogelijkheden om actief te worden in jouw buurt en op jouw niveau. Je huisarts en/of praktijkondersteuner blijven je op de achtergrond ondersteunen. Het is geheel kosteloos voor jou, het wordt vergoed vanuit je basisverzekering en heeft GEEN invloed op je eigen risico.

 Voor wie? Het CooL-programma is geschikt voor jou als je ouder bent dan 18 jaar, een BMI hebt die hoger is dan 30 of als je een BMI hebt tussen de 25 en de 30 met een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 of een cardiovasculaire aandoening. Daarbij geldt dat je als deelnemer voldoende gemotiveerd moet zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen. De huisarts (of praktijkondersteuner onder verantwoordelijkheid van de huisarts) bepaalt of je voldoet aan de criteria om deel te mogen nemen en verwijst door naar het CooL-programma.

Je BMI bereken je als volgt: je deelt je gewicht (in kg) door je lengte (in meters) en dan nog een keer door je lengte. Of gebruik de BMI-meter van het voedingscentrum.
 
Aanmelden voor het Cool-programma kan via je eigen huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan je vervolgens doorverwijzen naar mij, gekwalificeerd uitvoerder van het Cool-programma.

Voldoe je niet aan de criteria zoals hierboven genoemd, neem dan gerust contact met me op, dan kijken we samen naar andere mogelijkheden. 

Inhoud van het CooL programma
Basisprogramma – groepssessies: 8 maanden
Sessie 1: Kleine aanpassingen, groot effect
Sessie 2: Kom in beweging
Sessie 3: Lekker eten geeft structuur
Sessie 4: Slapen & ontspanning
Sessie 5: Gezond leven is plannen
Sessie 6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?
Sessie 7: Hoe gezond is jouw weekend?
Sessie 8: Hoe blijf ik in beweging?
Onderhoudsprogramma – verdieping en aanleren nieuwe vaardigheden: 16 maanden
Sessie 1: Wat is je doel?
Sessie 2: Beweging, waar zit je kans?
Sessie 3: Voeding
Sessie 4: Je energiehuishouding
Sessie 5: Time management
Sessie 6: Succesvolle verandering
Sessie 7: Informatie overload
Sessie 8: Op eigen voet verder

Tijdsinvestering Het Cool programma is een 2-jarig programma met groepsbijeenkomsten en individuele gesprekkken. De groepsbijeenkomsten duren 90 minuten. Voor de individuele gesprekken geldt dat de in- en outtake 60 minuten duren en de 2 tussenliggende individuele gesprekken elk 45 minuten. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je tussen de bijeenkomsten en de gesprekken besteedt aan het programma. Over het algemeen is het zo dat hoe meer tijd je hieraan besteedt, hoe sneller je resultaat boekt. De veranderingen die je tijdens het basisprogramma hebt gedaan, zullen je tijdens het onderhoudsprogramma al gemakkelijker afgaan en minder moeite kosten.

Kan ik tussentijds stoppen? Leefstijlverandering vraagt tijd en inzet. Het is daarom erg belangrijk dat je je als deelnemer in gaat zetten voor de volledige 2 jaar. En omdat dit een groepsprogramma is, is het ook fijn om elkaar als vaste groep te blijven ondersteunen.  Daarom kijken zowel de verwijzer als ik voor aanvang van het programma naar jouw motivatie. Deelname aan het programma is kosteloos, maar niet vrijblijvend. De regelgeving rondom de vergoedingen vanuit je Basisverzekering vraagt om het volledig doorlopen van het traject.

Samen werken is elkaar versterken 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 u tot 17.00 u of in de avond op afspraak.

KvK nummer 76876950

BTW nummer: NL137151561B02

AGB-code onderneming: 90067422

AGB-code zorgverlener: 90108368

Heimanslaan 16, Wageningen

Aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), bij het kwaliteitsregister (registratienummer 18105042684) en bij Klachtenportaal Zorg (wkkgz proof)

Klik hier voor de algemene voorwaarden en het privacy reglement.

BLCN: Als Leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Leefstijlcoaches van de BLCN hebben een gedegen opleiding en achtergrond in coaching, voeding en beweging, sport, rust en ontspanning.

CooL: Als Leefstijlcoach ben ik in het bezit van een CooL licentieovereenkomst waarmee ik aantoon dat ik aan alle criteria voldoe om het CooL-programma uit te voeren.

PuurGezond: Als Leefstijlcoach ben ik aangesloten bij PuurGezond. PuurGezond is een platform over gezonde voeding, waarbij onbewerkt eten en zelf koken centraal staan. De uitgangspunten van PuurGezond zijn gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.