Op weg naar een leven met minder of zonder medicijnen.

Diabetes type 2

Oorzaak en gevolg: Bij diabetes type 2 wordt het lichaam minder gevoelig voor insuline, veroorzaakt door een wisselwerking tussen erfelijke aanleg en onze manier van leven. We eten vaker de verkeerde dingen, bewegen te weinig, we hebben teveel stress en we slapen onregelmatiger of te weinig. Als je daarnaast de pech hebt dat je een erfelijke aanleg hebt voor diabetes type 2, kan je bloedsuiker gaan stijgen. Ook door overgewicht kun je minder gevoelig worden voor insuline. Onze genen kunnen we niet veranderen, onze leefstijl wel. 

Wat zou er allemaal mogelijk zijn als je je leefstijl zou kunnen veranderen?

Stap voor stap

Anders eten

Meer bewegen

MEER ENERGIE

Afvallen

MEER ontspannen

Beter slapen

Minder/geen medicijnen

Wie wil dit nou niet? Is het gemakkelijk om je leefstijl te veranderen? Nee, niet altijd. Het gaat om het stap voor stap veranderen naar en gezondere leefstijl. Niet in één keer het roer omgooien. Het is geen dieet, maar het langzaam aanleren van nieuwe keuzes. Want echt veranderen kost tijd. Als leefstijlcoach, met een extra certificaat voor diabetes, ben ik graag jouw steun in de rug in jouw veranderingsproces. 

Samenwerking: Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de stappen die je zet, ik sluit me bij jou aan. Gebruik je al medicijnen? Dan is een goede afstemming met je behandelaar van groot belang. Zodra je je leefstijl gaat veranderen, is de kans groot dat de dosering van je medicijnen moet worden aangepast. 

"Nee, ik ben niet op dieet, ik verander mijn leefstijl"

KvK nummer 76876950

BTW nummer: NL137151561B02

AGB-code onderneming: 90067422

AGB-code zorgverlener: 90108368

Heimanslaan 16, 6705AH Wageningen

Aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), bij het kwaliteitsregister (registratienummer 18105042684) en bij Klachtenportaal Zorg (wkkgz proof)

Klik hier voor de algemene voorwaarden en het privacy reglement.

BLCN: Als Leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Leefstijlcoaches van de BLCN hebben een gedegen opleiding en achtergrond in coaching, voeding en beweging, sport, rust en ontspanning.